İnşaat Sektörü Turizmi Doğrudan Etkiliyor

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci, turizm sektörünün inşaat sektörüyle işbirliği halinde olması gerektiğini söyledi.

 

 02.01.2012

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, Turizm sektörünün, doğanın ve çevrenin korunarak, sağlam, sürekli ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlaması için inşaat sektörü ile işbirliği yapmasının zorunlu olduğunu bildirdi.

Ekinci, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin'de son yıllarda turizmin gelişmesi konusunda önemli gelişmeler yaşandığın belirtti.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun himayesinde, Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar'ın çabalarıyla kentin turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmesi için projeler üretilerek çalışmalar yapıldığını ifade eden Ekinci, MERYAP olarak bu yıl platforma üye olarak davet edildiklerini vurguladı.

İnşaat sektörünün, turizmi doğrudan etkileyen faktörler arasında bulunduğuna işaret eden Ekinci, şunları kaydetti:

"Bu durumun getirdiği sorumluluğun MERYAP olarak farkındayız. Sektörümüzün kent turizmine olan etkisinin fark edilerek bizleri de bu güçbirliğine üye olarak davet etmeleri bizleri son derece onurlandırdı. İnşaat sektörü olarak maliyetleri düşürecek, çevrenin korunmasını sağlayacak, su, enerji, atık azaltan, çevreye zarar vermeyen teknolojiler için sadece kendi çabamız yerine diğer karar vericilerle güçbirliği yaparak kentimize daha iyi hizmet edeceğimizden dolayı mutluyuz.

Turizm sektörünün, doğanın ve çevrenin korunarak, sağlam, sürekli ve sürdürülebilir ekonomik büyüme sağlaması için inşaat sektörü ile işbirliği yapması zorunludur. İnşaat sektörü de gelişebilmek için turizm sektörüne ihtiyaç duymaktadır. Mersinli müteahhitler olarak turizmi düşünerek hareket etmek zorundayız. 20-30 yıl önce yapılan hataların tekrarlanmaması için bugün bilim adamlarımızla, kent yöneticilerimizle ve diğer sektörlerle birlikte hareket ederek yeni projeler ve politikalar üretmek durumundayız."